Kroon, Keurslager

Feestelijk vlees

De traditionele rollade

De door onze slagers, handgeknoopte traditionele rollades zijn in allerlei variaties (al dan niet gevuld) te krijgen en in elk gewenst gewicht en grootte. U krijgt bij uw rollade altijd een passend bereidingsadvies mee, zodat u uw rollade perfect kunt bereiden!

Wij kunnen de rollade ook voor u braden. Dit heeft een meerprijs van € 5,00 per rollade.

Onze rollades

Een overzicht

  • Runderrollade
  • Half-om-half rollade
  • Runderlende rollade
  • Varkensfilet rollade
  • Varkensschouder rollade
  • Kiprollade
  • Wildzwijnrollade
  • Hertenrollade
  • Kalfsrollade
  • Kalkoenrollade
Gebraden-varkensrollade-cover
Varkensrollade-met-steranijs-en-honing072007

Feestelijk vlees

Stukjes vlees samen oprollen, vastbinden en geduldig braden... De rollade is van oorsprong een mooie manier om geen vlees te verspillen. Maar inmiddels is het een feestmaal op zich, waar hele mooie stukken vlees in worden verwerkt in tal van (kruiden) variaties. 

Wij bieden een ruime keuze in rollades. Natuurlijk kun je ook een rollade laten maken: voor 3 of 10 personen, gekruid of met een speciale vulling. En op jouw verzoek willen we de rollade ook voor je braden. Dit heeft een meerprijs van €5,00 per rollade.

Welk vlees?

Een rollade kan van alle vleessoorten worden gemaakt: rund, varken, wild, kalf, lam, kip of kalkoen. Of van combinaties met bijvoorbeeld rosbief, waarbij het vlees dat het snelst gaart aan de binnenkant van de rollade zit. 

Rollade-binden-stap-1

Rollade bereiden

In 5 stappen ben je klaar!

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Braad de rollade, indien nodig, eerst aan in de pan.
  3. Draai na het voorverwarmen de temperatuur terug naar 125 graden zodra de rollade in de oven gaat. 
  4. Heeft de rollade de gewenste gaarheid? Laat het vlees dan een minuut of tien afgedekt rusten. Dat maakt het nog malser.
  5. Snijd of knip de touwtjes los, snijd het vlees in plakken en voeg eventueel nog een saus toe aan het braadvocht.

De rolladeknoop

Kruiden, oprollen en opknopen. Zo maak je een rollade! Wij doen dit natuurlijk graag voor je, een typisch slagersambacht.

Maar het is ook leuk om het zelf te doen. Bekijk het filmpje en probeer het eens!

Rollade-binden-stap-2
Rollade-braden-stap-3-vleesthermometer

Kerntemperatuur

De bereidingstijd van een rollade is afhankelijk van het soort vlees, de omvang en de vulling. Een rollade van een kilo heeft bijvoorbeeld een bereidingstijd van ca. vijf kwartier.

Om de gaarheid te controleren, kun je het beste een vleesthermometer te gebruiken. Die steek je in de kern van het vlees. Elke soort rollade heeft zijn eigen kerntemperatuur waarbij het vlees goed is. Vraag ons wat de ideale kerntemperatuur is voor de door jou gekozen rollade!

Kroon, Keurslager

Dorpsstraat 79
8171BN Vaassen
0578570490
0578573731

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten